lente 2023


VOORJAARSkleuren

april 2022


Maart roert zijn staart !

31 maart 2022

Krokussen De lente ontwaakt

 5 maart 2022


Lente 2021
          Volg ons OOK op social media….


Laatste BLOGs

8 juli 2024
16 juni 2024

DE MAXIMA

De Máxima is een ijs-versterkt ‘general cargo’ schip uit de Easymax serie, dat de Nederlandse rederij Koninklijke Wagenborg uit Delfzijl heeft ontwikkeld in samenwerking met scheepswerf Koninklijke Niestern Sander.

Lees meer »
6 mei 2024

Sleepbootdagen Woudsend 2024

Strak in de lak, met kleurrijke vlaggetjes en glimmend gepoetste koperen bellen: zestig sleepboten en achttien opduwers lagen dit weekend te pronken in de haven van Woudsend. Het gretige publiek stond in de file voor de drijvende historie. (bron LC)

Lees meer »
15 april 2024

Tulpen eerder in bloei

De tulpen in de Noordoostpolder bloeien dit jaar eerder dan verwacht! Een prachtig gezicht dat je niet mag missen. De kleurrijke velden trekken jaarlijks vele bezoekers vanuit binnen- en buitenland. Het is een van de hoogtepunten van het voorjaar in Nederland.

Lees meer »
10 maart 2024

VOORJAARSBLOEIERS: Het zomerklokje.

Ze lijken wel wat op sneeuwklokjes, maar toch hebben ze hier niets mee te maken. Het zomerklokje bloeit van maart tot eind mei en komt in het wild ook in Noord Europa voor, zij het op zeer beperkte schaal. De steeltjes, die 10 tot 15 cm hoog worden, dragen 3 tot 6 witte bloemetjes van zo’n 3 cm groot. Al die bloemetjes bestaan uit 6 blaadjes die allemaal een groen/gele stip hebben en als klokjes naar beneden gebogen hangen. Tijdens het planten, van augustus tot en met november, kunt u ze natuurlijk ook combineren met andere soorten. Wat dacht u van sneeuwklokjes, die bloeien iets eerder en zo houdt u die ene pot of dat ene plaatsje in de tuin langer gevuld. U kunt ze natuurlijk ook combineren met vroegbloeiende mini-narcissen. Het Lenteklokje is een echte stinsenplant, dat betekent dat ze zeer geschikt zijn voor het Hollandse klimaat en dat ze zelfs in het gazon uitstekend bloeien. U zou ze ook onder bomen of struiken kunnen planten, want het zomerklokje is ijzersterk en bloeit eigenlijk altijd en overal.

Lees meer »
13 februari 2024

SCHUIMHAPPERS PROLONGEREN TITEL!

De Schuimhappers / Molenrij zijn de enige echte winnaar geworden van de carnavalsoptocht van CV Oldeclooster. Ze werden op de voet gevolgd door Wijk Hogeweg en daarachter waren The Freestylers die gelukkig na een jaar van gebrek aan ruimte weer retour waren op het parcours in Kronkeldörp. (Kloosterdorp)

Lees meer »

Aantal bezoekers:   62.983

Bezochte pagina's: 148.221