lente 2023


VOORJAARSkleuren

april 2022


Maart roert zijn staart !

31 maart 2022

Krokussen De lente ontwaakt

 5 maart 2022


Lente 2021
          Volg ons OOK op social media….


Laatste BLOGs

15 april 2024

Tulpen eerder in bloei

De tulpen in de Noordoostpolder bloeien dit jaar eerder dan verwacht! Een prachtig gezicht dat je niet mag missen. De kleurrijke velden trekken jaarlijks vele bezoekers vanuit binnen- en buitenland. Het is een van de hoogtepunten van het voorjaar in Nederland.

Lees meer »
10 maart 2024

VOORJAARSBLOEIERS: Het zomerklokje.

Ze lijken wel wat op sneeuwklokjes, maar toch hebben ze hier niets mee te maken. Het zomerklokje bloeit van maart tot eind mei en komt in het wild ook in Noord Europa voor, zij het op zeer beperkte schaal. De steeltjes, die 10 tot 15 cm hoog worden, dragen 3 tot 6 witte bloemetjes van zo’n 3 cm groot. Al die bloemetjes bestaan uit 6 blaadjes die allemaal een groen/gele stip hebben en als klokjes naar beneden gebogen hangen. Tijdens het planten, van augustus tot en met november, kunt u ze natuurlijk ook combineren met andere soorten. Wat dacht u van sneeuwklokjes, die bloeien iets eerder en zo houdt u die ene pot of dat ene plaatsje in de tuin langer gevuld. U kunt ze natuurlijk ook combineren met vroegbloeiende mini-narcissen. Het Lenteklokje is een echte stinsenplant, dat betekent dat ze zeer geschikt zijn voor het Hollandse klimaat en dat ze zelfs in het gazon uitstekend bloeien. U zou ze ook onder bomen of struiken kunnen planten, want het zomerklokje is ijzersterk en bloeit eigenlijk altijd en overal.

Lees meer »
13 februari 2024

SCHUIMHAPPERS PROLONGEREN TITEL!

De Schuimhappers / Molenrij zijn de enige echte winnaar geworden van de carnavalsoptocht van CV Oldeclooster. Ze werden op de voet gevolgd door Wijk Hogeweg en daarachter waren The Freestylers die gelukkig na een jaar van gebrek aan ruimte weer retour waren op het parcours in Kronkeldörp. (Kloosterdorp)

Lees meer »
18 januari 2024

Witte wereld in Fryslân

Fryslân werd donderdagochtend wakker in een wit landschap. Niet overal, maar op veel plekken in onze provincie ligt een klein laagje sneeuw. Zoals op de foto's die gemaakt zijn in de Overtuin van Lyndenstein in Beetsterzwaag.

Lees meer »
18 november 2023

Gekraagde Aardster

De Gekraagde Aardster is in Nederland en België de algemeenste aardster. Deze forse aardster is goed herkenbaar aan de komvormig kraag aan de basis van het bolletje. Deze kraag, die soms ontbreekt, ontstaat doordat een deel van de buitenwand losscheurt wanneer de slippen van de slippenkrans zich omkrullen.

Lees meer »
29 oktober 2023

Kleverig Koraalzwammetje

Het Kleverig Koraalzwammetje is een algemene soort welke op dood naaldhout gevonden kan worden. Alhoewel hij op een Koraalzwam lijkt valt hij toch niet onder de Koraalzwammen.

Lees meer »

nieuwste berichten


populaire pagina'sAantal bezoekers:   62.983

Bezochte pagina's: 148.221