Kalverkeuring "Dei fan 't kealtsje"

 

14 september 2019/ Gorredijk

Ieder jaar op de 2e zaterdag in september organiseerd kalverfokclub Ring Súd de kalverkeuring. Met een opgave van meer dan 100 kalveren uit de omgeving van Gorredijk.


 Survivalrun De Knipe 2019

 

26 mei 2019/ De Knipe

Een survivalrun is een hardloopwedstrijd met natuurlijk en niet-natuurlijke hindernissen.  In de natuur is een parcours uitgezet met hindernissen. Iedere deelnemer start met een polsbandje en moet proberen zo snel mogelijk aan de finish te komen. Mét het polsbandje.


Hummende alpaca's in Drachten

 

3 februari 2019/ Drachten

Bijna tweeduizend mensen kwamen zondag op de eerste alpacashow in Friesland af. De aantrekkingskracht van de Zuid-Amerikaanse evenhoevige? ,,Ze zijn slimmer dan schapen.”

 

,,De vacht moet zacht zijn, dicht en glans hebben”, legt Judith Spinder uit waar de jury van de keuring van alpaca’s op let. Tweemaal per jaar is er in Nederland zo’n keuring. In het Fries Congrescentrum in Drachten wordt deze keer voor het eerst Friesland aangedaan. 160 alpaca’s uit Nederland en België draven op voor de show. ,,Verder kijkt de jury naar het uiterlijk, of het dier een rechte rug heeft en of het recht op de pootjes staat.”


november 2018/ Ureterp

WAMPEX 2018 – Ureterp

In 2018 is de WAMPEX gehouden in de regio Ureterp – Wijnjewoude
De 43e WAMPEX ging van start vanuit MFC De Wier in Ureterp.