19 september 2021


Op de Boerestreek in Appelscha was zondag een Middeleeuws festival. Er was muziek en demonstraties van ambachten zoals het 500 jaar geleden ging.

Ook mochten kinderen een aantal dingen proberen, zoals het pijl en boog schieten. Ook werd getoond hoe in de Middeleeuwen het eten werd klaargemaakt en was er een kampement met ridders. Het evenement was samen met de zondagmarkt en trok zoveel bezoekers dat er geen parkeerplaats meer te krijgen was.  (Bron: RegioAppelscha.nl)


Het Vrijstatig Volkje

In Vrijstaat De Stellingen leeft o.a. het Vrijstatig Volkje. Dit Volkje bestaat uit middeleeuwse en sprookjesachtige figuren die van muziek maken en vrolijk spel houden. Ze trekken rond, op zoek naar plekken waar ze de sfeer kunnen verhogen en mensen kunnen vermaken. De groep, variërend in aantal en samenstelling, maakt straattheater waarbij ze de interactie zoeken bij elkaar en het publiek. Ze hebben zo hun middeleeuwse logica en boerenverstand en passen dat toe op de huidige tijd, wat verfrissende en amuserende situaties oplevert. Hun eerlijke, open blik op de wereld brengt menigeen aan het lachen. Het Vrijstatig Volkje is bedoeld als entertainment bij evenementen en festivals.

Bron/website voor meer informatie: https://www.vrijstaatdestellingen.nl/

 


Mocht je op de foto staan, die op mijn website is gepubliceerd, en deze om een goede reden gelieve verwijderd hebben, dan kun je via het contactformulier of via email een verzoek tot verwijdering van de foto sturen, onder vermelding van de datum, activiteit en fotonummer of een beschrijving van de foto. Dan ga ik kijken of het verzoek zo spoedig mogelijk kan worden uitgevoerd.