31 oktober 2021


31 oktober dreunde de bodem in Orvelte. Zo’n 30 imposante trekpaarden kwamen ploegen op authentieke wijze in wedstrijdverband. Deelnemers uit binnen en buitenland.
Het was alweer de 16e editie van dit spektakel. Belgische en Nederlandse trekpaarden, shires, haflingers allemaal grote vriendelijke reuzen kwamen op de Noordes in Orvelte ploegen.

De Noordes is archeologisch erfgoed en wordt geheel biologisch bewerkt in opdracht van Staatsbosbeheer. Vroeger hadden de boeren hier allen een stukje akker om te bewerken.
De Noordes bevind zich op de kruising Schapendrift/Brinkstukken. U loopt de schaapkooi en het restaurant voorbij en u ziet de Noordes na zo’n 100 meter lopen voor u liggen.

(Bron: Fokke Steen)


Mocht je op de foto staan, die op mijn website is gepubliceerd, en deze om een goede reden gelieve verwijderd hebben, dan kun je via het contactformulier of via email een verzoek tot verwijdering van de foto sturen, onder vermelding van de datum, activiteit en fotonummer of een beschrijving van de foto. Dan ga ik kijken of het verzoek zo spoedig mogelijk kan worden uitgevoerd.