Evenementen 2017

Genieten tijdens de Boerenoptocht in Nieuwehorne 30 september 2017

Het Flaeijelfeest is als officieel ‘Frysk Kultuer Histoarysk Evenemint’ uniek in zijn soort. Elk laatste weekend van september wordt, sinds 1976, in Oude- en Nieuwehorne een veendorp uit de jaren 20 van de vorige eeuw nagebouwd, geheten ‘Landgoed De Horne’. In dit dorp beleven tienduizenden bezoekers die zaterdag een dag uit het plattelandsleven. Ondermeer door een kilometerslange boerenoptocht in de ochtend en een Openluchtmuseum, dorpsstraat en dorpsplein in bedrijf.


Bloemencorso Sint Jansklooster 18 augustus 2017

Fun Fun winnaar Bloemencorso Sint Jansklooster 2017

Fun Fun heeft het Bloemencorso Sint Jansklooster 2017 gewonnen. De vakjury gaf de meeste punten aan de wagen ‘Verweven’. Fun Fun won ook de edities in 2012 en 2013 en behoorde in jaren daarna steevast tot de top drie. The Next (Trojan Horse Detected) en Olympia (Sterrenbeeld) grepen net naast de Ereprijs.


Open Drentse Kampioenschappen Stiefkiekn 2 juli 2017

 

UITSLAGEN STIEFKIEKN 2017

Volwassenen:
1e Boem is ho!
2e Willem van Oranje met Anna van Egmond
3e 'Penny For Your Thoughts'

Publieksprijs: Boem is ho!

 

Kinderen:
1e Deugniet
2e Mieke heeft een lammetje
3e Bij de les!

Publieksprijs: Charlie Chaplin!


Oldtimerfestival, Hoornsterzwaag 25 mei 2017

Het Oldtimerfestival in Hoornsterzwaag op Hemelvaartsdag was weer een groot succes. Extra parkeerterreinen, meer ingangspunten en betere toegangscoördinatie zorgden ervoor dat wachttijden tot een minimum beperkt werden en dat iedereen snel op het festivalterrein kon  komen.
Spectaculairder stuntwerk, theater en muziek wisselden elkaar in rap tempo af. Ook de jaarmarkt was een groot succes. Het Oldtimer Evenement was kortom een feest voor iedereen. (Bron: Heerenveense courant)


Horsepowerrun, Veenhuizen 23 april 2017

De Horsepowerrun is een internationaal evenement voor motorrijwielen, zijspannen en driewielers met z.g. "forecars" welke gebouwd zijn in de pioniertijd van het motorrijwiel. Deelname aan de Horsepowerrun is mogelijk voor een ieder die over een voertuig beschikt uit één van bovenstaande categorieën, waarbij de productiedatum uiterlijk 31 december 1920 is.