• 4 manieren om foto’s op Instagram te plaatsen

Gepubliceerd op 6 september 2017 om 17:36

4 manieren om foto’s op Instagram te plaatsen 

Veel fotografen willen graag hun foto’s delen met anderen. Inspiratie opdoen van elkaar is een gezonde manier om jezelf verder te ontwikkelen.
Een van die populaire apps om je foto’s te delen is instagram. Instagram is bekend van de filters die je op de gemaakte foto’s kan loslaten maar het is ook mogelijk om je foto zonder filters te plaatsen.

Instagram

Het mooie van Instagram is dat je door middel van hashtags (#) je foto een soort van sleutelwoorden kan meegeven. Daardoor komt je foto in een bepaalde categorie op Instagram terecht en zien andere Instagram-gebruikers, die jou helemaal niet kennen, toch jouw foto zodra ze in die categorie rondneuzen. Een leuke, speelse manier om andere fotografen te ontdekken. Zo kom je nog veel eerder op het spoor van andere inspirerende fotografen dan bijvoorbeeld via Facebook.
In dit artikel  zoomen we even in op het plaatsen van een foto op Instagram. Dat kan namelijk op meer manieren dan je wellicht denkt.

Methode 1

Dat is de werkwijze waar Instagram ooit voor bedoeld was. Je maakt een foto met de camera op je telefoon via de Instagram app of gebruikt een van de foto’s die op je telefoon staan. Laat er een paar creatieve filtertjes op los, aanvullen met wat nuttige #hashtags en voila,  jouw foto staat op Instagram.

Methode 2

Nu wordt het omslachtiger want je wilt een foto plaatsen die je met een andere -veelal een betere- camera hebt gemaakt en ontwikkeld hebt in een fotoprogramma. Instagram laat namelijk nog niet toe dat je foto’s plaatst vanaf de computer. Er is wel een desktop viewer beschikbaar om te browsen door Instagram, maar deze applicatie op de computer heeft beperkte mogelijkheden ten opzichte van de app op het onafscheidelijke mobieltje. (bezoek  www.instagram.com )
Het eerste waar je zelf aan denkt is het mailen van de ontwikkelde foto naar jezelf. Via de telefoon download je dan de foto uit de mail en daarna plaats je de foto op Instagram via de app.

Methode 3

Publiceren kan voortaan ook rechtstreeks vanuit Lightroom naar Instagram
Er bestaat een plugin, die je heel gemakkelijk vanuit Lightroom laat publiceren.
Zelfs de titel, beschrijving en de hashtags kunnen al in Lightroom ingevuld worden. Daarvoor moet je de grid-view (toets G) gebruiken en rechts onderaan bij metadata staat een vak voor de hashtags. Die vul je op dezelfde wijze als ware het Instagram op je mobiel.
Gevolgd door simpelweg je foto te slepen naar de geïnstalleerde plugin en met de rechtermuisklik kiezen voor ‘nu publiceren’.
Wanneer je vaak dezelfde hashtags gebruikt is het nu gemakkelijk om alle hashtags tegelijk te kopiëren van de ene naar een andere foto.
De plugin is geen ‘freeware’ maar  ‘donationware’, de ontwikkelaar zou het waarderen als je achteraf 10 euro doneert als de plugin je bevalt.
Dat bedrag is te overzien voor een plugin die je veel tijd kan besparen als je regelmatig iets plaatst op Instagram.Lightroom

Methode 4

Opnieuw een methode via Lightroom, maar nu via ‘lightroom mobile’.
Helaas is deze optie alleen verkrijgbaar via creative cloud van Adobe.
Omdat mijn standalone versie van lightroom nog prima bevalt heb ik deze methode niet kunnen testen.
Van wat ik heb gezien op internet, lijkt het redelijk snel te werken, maar is het in mijn ogen toch nog omslachtiger dan via de plugin (methode 3).


«   »