Autumn Desert Trail

Gepubliceerd op 30 oktober 2018 10:15

                                                                                                                                                               (Foto: JO&GO Fotografie)


De Autumn Desert Trail in de Kale Duinen van Appelscha is druk bezocht. Niet alleen waren er veel ruiters (750 stuks), ook kwam er veel publiek af op het enige weekend in het jaar dat paarden vrij over de zandvlakte mogen rennen. Het leverde mooie gezichten op.

 

De organisatie lag in handen van Hippisch Drenthe in samenwerking met Staatsbosbeheer. Vorig jaar nam de evenementenorganisator de organisatie van dit populaire evenement van Staatsbosbeheer over. Het liep direct storm. Binnen een week werden er meer dan 700 tickets verkocht, waardoor het maximale aantal deelnemers (750) kort daarna bereikt werd.

Mos

Dat de Autumn Desert Trail is een uniek evenement voor de deelnemers die uit alle windstreken naar Appelscha rijden. Het wordt gehouden om het natuurgebied van het Nationaal Park Drents-Friese Wold om te ploegen. Zo blijft de Kale Duinen een zandverstuiving en groeit het niet dicht met mos en andere planten. De ruiters mochten daarom overal komen met de paarden. (Bron: Nieuweooststellingwerver)

 


«