Leiden

                                                                                                                december 2017

Leiden is een stad en gemeente in Zuid-Holland.

Met 123.924 inwoners is Leiden, naar inwoneraantal gemeten, na Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer de vierde gemeente van Zuid-Holland. Het aan elkaar vast gebouwde stedelijk gebied van Leiden (waar Oegstgeest, Voorschoten, Leiderdorp en Zoeterwoude bij gerekend worden) telt 206.647 inwoners. De door het CBS gedefinieerde stedelijke agglomeratie omvat bovendien Katwijk waarmee de Leidse agglomeratie 270.879 inwoners telt. Het stadsgewest Leiden omvat (CBS) ook Teylingen, Noordwijk en Noordwijkerhout waarmee het gehele stedelijk gebied van Leiden in totaal 348.868 inwoners heeft. Met 5646 inwoners per vierkante kilometer is de stad Leiden sinds 2014, na Den Haag, de dichtstbevolkte gemeente van Nederland.

 DORDRECHT

november 2017

 

De historische binnenstad ligt verscholen tussen machtige rivieren.  In de ruim 1000 monumenten die Dordrecht telt, is het rijke verleden goed terug te vinden, vooral in het historisch havengebied.

 

 

 KEUKENHOF

mei 2017

De Keukenhof is een bloemenpark ten noordwesten van Lisse in Zuid-Holland. Het trekt jaarlijks rond een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.
De Keukenhof is een van de grootste publiekstrekkers van Nederland en circa 75% van de bezoekers komt uit het buitenland.

 

 

 HOORN

Mei 2017

Jaarlijks genieten vele duizenden mensen van deze prachtige stad. Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen! Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen. Dat geeft de stad zijn bijzondere sfeer. 

 CULEMBORG

 Januari 2017

De oude binnenstad van Culemborg (Gelderland) is goed bewaard gebleven. Er staan meer dan honderd rijksmonumenten en ruim tweehonderd gemeentelijke monumenten. Culemborg was ook in de vorige eeuwen al een bedrijvig stadje. Er werden allerlei producten gemaakt, zoals sigaren, jenever, meubels en zelfs geweren. Tegenwoordig komt vooral het kunstzinnige karakter tot uiting. Culemborg is rijk aan diverse galeries en musea.