Rotterdam Manhattan aan de Maas

juni 2022

Het gemeentebestuur en de Rotterdammers zoeken naar manieren om van het kale, kille imago af te komen. Bij een wereldstad hoort ook cultuur. De eerste pogingen verlopen echter moeizaam. De viering van het 650-jarig bestaan van de stad loopt uit op een mislukking.


Hanzestad aan het Veluwemeer

Mei 2021

Harderwijk is een stad boordevol geschiedenis. Al sinds 1252 wordt Harderwijk – ooit gelegen aan de Zuiderzee – aangeduid als Hanzestad. Om de handel over zee te beschermen, sloot Harderwijk zich aan bij de Duitse Hanze. Het was een komen en gaan van handelaren. Er was volop bedrijvigheid in de stad.

 


de Achterhoek

juli 2020

De Achterhoek (Nedersaksisch: Achterhook) is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd, naar het oude graafschap Zutphen dat in de ruimste zin een gebied beslaat met als grens: de Overijsselse streken Salland en Twente in het noorden, de Duitse grens in het oosten en zuidoosten, de Oude IJssel in het zuidwesten en de IJssel in het westen. Over de precieze grens lopen de meningen uiteen omdat er geen duidelijke historische grens is geweest.