WACHTEN OP HOOG WATER

Gepubliceerd op 20 juni 2020 om 13:51


Kunstenaar Jan Ketelaar werkte jaren aan dit beeld van twee metalen vrouwen van vijf meter hoog. Eerst op eigen houtje, de laatste jaren in samenwerking met collectief Sense of Place. “Tien jaar heb ik er aan gewerkt, waarvan de laatste zes fulltime,” vertelde Ketelaar eerder aan het Friesch Dagblad. “Vooral ’s nachts riepen de dames me steeds.” Het is een bijzonder contrast: ongeduldige dames die daarna voor altijd moeten wachten op hoog water.

Jan Ketelaar is een kunstenaar uit Friesland die woont en werkt in Drachten. Onder de naam Potzenmakerij Ketelaar maakt hij zogenaamde potzen: serieuze grappen.
Ketelaar exposeerde o.a. in Portugal, Bremen en New York. In 2014 werd zijn koninklijk hek, in de vorm van een bank bestaande uit lindebladeren, geplaatst rondom de eerste koningslinde in Nederland. Die boom en dat hek staan in het centrum van Leeuwarden.
Hij is voornamelijk beeldhouwer maar schrijft en publiceert ook gedichten. Daarnaast organiseert hij als potzenmaker literaire en culturele bijeenkomsten en is hij plannenmaker.

Wachten op hoog water

Titel: Wachten op hoog water
Materiaal: cortenstaal
Formaat: circa 5 meter

Opdrachtgever: Sense of Place
Locatie: Nieuwe Zeedijk, Holwerd

Sinds: december 2018 en september 2019«   »