10X SPEUREN NAAR PADDENSTOELEN

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 17:15


In de herfst schieten ze overal uit de grond in allerlei verschillende soorten, kleuren en formaten: paddenstoelen! Ga met je viervoeter op pad en verwonder je over de mysterieuze wereld van de paddenstoelen. Wij hebben tien prachtige paddenstoelenwandelingen op een rij gezet. Onze tip: neem een spiegeltje mee!

 

• Gaasterland
Maak samen met je maatje een prachtige wandeling door het idyllische landschap in Gaasterland en geniet van de uitgestrekte loofbossen en een fenomenaal uitzicht over het IJsselmeer. Tijdens de wandelroute Libellen kom je tal van prachtige paddenstoelen tegen!

• Hart van Drenthe
Eindeloze bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand, grillige beekjes en… héél veel paddenstoelen! De Veenpluisroute is een heerlijke, gevarieerde wandeling voor jou en je viervoeter.

 

• Sallandse Heuvelrug
De wandelroute Nijverdalse Berg doet bijna on-Nederlands met z’n hoogteverschillen. Je wandelt door bos en over heuvelachtige heidevelden. En onderweg spot je tal van paddenstoelen! Een avontuurlijke, ietwat zware wandeling.

• Veluwe
Tijdens de schitterende wandelroute Bergelt vind je alles wat de Veluwe zo bijzonder maakt: een heuvelachtig landschap, eindeloze bossen, uitgestrekte heidevelden en wilde dieren… En paddenstoelen, héél veel paddenstoelen!

• Utrechtse Heuvelrug
Verken samen met je hond de prachtige bossen, vennen en heidevelden in de boswachterij Leersum tijdens de wandelroute Leersumse Veld. Paddenstoelen in overvloed!

• Schoorlse Duinen
Ben je niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Beklim dan de adembenemende Schoorlse Duinen in de kop van Noord-Holland. De Boomplanterstocht is een stevige wandeling door de oude bossen van het duingebied. In de herfst groeien er meer dan 800 soorten paddenstoelen! Extra leuk: je hond mag heerlijk los rennen en spelen.

• Haagse Bos
Midden in de stad op paddenstoelensafari? Dat kan alleen maar in het prachtige Haagse Bos! In het hectische Den Haag is het Haagse Bos een waar natuurparadijs voor jou en je trouwe viervoeter!

• Schouwen-Duiveland
In boswachterij Westerschouwen wandel je met je hond door het grootste bos van Zeeland. Een heuvelachtig duinlandschap met zandverstuivingen, valleien, duinweiden én heel veel soorten paddenstoelen!

• Heeze-Leende
Geniet van de heide, vennen, stuifduintjes en kronkelpaadjes! In de herfst een paradijs voor paddenstoelenliefhebbers. Extra leuk: je hond mag heerlijk los snuffelen in het bos, rennen over de zandduinen en spelen met het zand tijdens de loslooproute Leende!

• De Pelen
Via bruggetjes wandel je samen met je viervoeter door een moerassig gebied, zonder natte voeten te krijgen! Op het Boswachterspad Mussenbaan loop je over paden die tijdens de vroegere turfwin

 «   »