december 2021


Tractor Kerstrun

5 ploegen met tientallen chauffeurs op de trekker rijden op 17 december de Alvestêde Trekkerljochttocht. De met licht versierde trekkers brengen in een stoet een lichtgroet aan de bewoners van zorginstellingen. Het initiatief komt van Team Agractie Fryslân en Team Agro NL, afdeling Fryslân. (Bron: LC)

Deze trekker op de foto deed zondagavond 19 december en rondje door het dorp Hemrik.


augustus 2021


De verlaten plek

 

1/125 sec. F/14. Iso.200. 18mm.


juli 2021


Erg fraai beeld!

• Midden in het centrum, rondom terrasjes, winkels in het hogere gedeelte van deze stad staat dit schitterende beeld. Elke keer als ik in Kleve ben wil ik het beeld zien. Het is mooi gemaakt en elke keer zie ik wel weer iets aan het beeld wat ik niet eerder gezien heb. Kinderen kunnen zich in het water verkoelen op een hete dag. Gezellig pleintje

 


juni 2021


zeg het met bloemen

• Zeg het met bloemen, ofwel, laat bloemen uw tolk zijn! Dat klinkt heel schoon. En het is inderdaad schoon, wanneer de gevoelens ten opzichte van een schoone jonkvrouwe worden uitgesproken in de taal der schoone dochteren flora. (Het Leven, 13/12/1930)
• Ge riekt naar den drank, fluisterde ze opgewonden, en bij wélke vriende zijt ge d’ailleurs geweest? Ik reageerde niet, dacht: godindehemel dit is m’n eerste uitbrander, zeg het dus met bloemen. (Jef Geeraerts: Gangreen 3. Het zevende zegel. 1977)
• Zeg het met bloemen. Deze reclametekst heeft het museum Nusantara (St. Agathaplein 1) in Delft blijkbaar goed in zijn oren geknoopt. Ook het in de Indonesische cultuur gespecialiseerde museum laat de bloemen spreken. (Algemeen Dagblad, 05/06/1992)
• Zeg het met bloemen, want woorden schieten per definitie te kort, zoals ook Vredenburg-directeur Peter Smids aan den lijve ondervond in zijn veel te lange en onhandige lofrede (waarin De Leeuw onder het mom van een compliment te horen kreeg dat hij iets jezuitisch had...). (het Parool, 12/09/1994)
• Zeg het met bloemen. De eerste van de twee reclamespreuken voor bloemen in deze lijst. Gevonden op rsscockpit.com: ‘Zeg het met bloemen’ is door inwoners van het Friese Stavoren wel heel letterlijk genomen. In het gras bij een omstreden bouw-project zijn de woorden ‘Mooi kut’ verschenen in krokussen. (Jaap Toorenaar: Hoe verzinnen ze het? 2019)

 

1/60 sec. F/18. Iso.2000.


mei 2021


IN het bollenveld

Wat die mensen, die in de tulpenvelden lopen aan het doen zijn. Zij zijn aan het selecteren. Dat houdt in dat ze kijken of alle tulpen in het veld gezond zijn. Dit selecteren start al in maart / april als de eerste tulpen boven de grond komen, afhankelijk van de soort. Bij de ene soort kun je al vanaf het blad selecteren, terwijl bij de andere pas tijdens de bloei goed zichtbaar wordt of de tulp ziek of gezond is. Het selecteren op het blad gebeurt ook wel met selectiekarren. Vanaf de bloei wordt dit altijd lopend gedaan. De zieke tulpen worden handmatig verwijderd. De tulpen worden na de selectie gekeurd en dan worden de bollen in een bepaalde klasse ingedeeld. 

1/500 sec. F/9. Iso.250


februari 2021


Kruiend ijs  

 

Wat is dit geweldig om te zien, dit kruiend ijs  bij het IJsselmeer kust!
Na een week met vorst en schaatsplezier is het nu toch echt begonnen met dooien.
IJsschotsen worden door de wind vanaf het IJsselmeer op gestuwd en kruipen daar tegen elkaar op met ‘ijsbergen’ tot gevolg.

 

1/160 sec. F/22. Iso.200.