• FOTOBEURZEN/EXPOSITIE 2019


• Unseen Beatles│ t/m 17 maart 2019

Het is in 2019 exact 55 jaar geleden dat The Beatles Amsterdam bezochten. Ter gelegenheid van dit jubileum komt de expositie Unseen Beatles eind januari naar 5&33 Gallery in art’otel amsterdam. Deze serie exclusieve foto’s van The Beatles behoort tot een van de grootste privécollecties Beatles-foto’s ter wereld en werd tussen 1964 en 1966 gemaakt door Robert Whitaker. Deze Britse popfotograaf reisde twee jaar lang met de legendarische band mee en was in die tijd de huisfotograaf van de ‘Fab Four’. Doordat de collectie te koop staat, is het waarschijnlijk de laatste kans om deze verzameling te bewonderen. Ook maakte hij bijzondere portretten, deed fotoshoots, soms gewoon voor de gein, en maakte hij publiciteitsmateriaal, zoals de beroemde 'butcher cover' voor het album Yesterday and Today. Whitaker deed ook veel met The Beatles in zijn studio aan Kings Road, waar ook Eric Clapton een studio had


De tentoonstelling Unseen Beatles zal vanaf 24 januari zes weken lang te zien zijn in 5&33 Gallery in art’otel Amsterdam.  De expositie is dagelijks te bewonderen van 10 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds. Toegang is gratis.


 


• Astrid Verhoef toont Inscapes│ t/m 2 maart 2019

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 12 januari tot en met 2 maart 2019 een expositie van Astrid Verhoef. Met ‘Inscapes’ exposeert de fotograaf voor de eerste keer bij de galerie. In de surrealistische zwart-wit beelden speelt de natuur een prominente rol. Het autonome werk is gemaakt in Australië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten.

 Opgegroeid als echte stedeling onderzoekt Astrid Verhoef welke connectie zij met de natuur heeft. In een wereld waarin de afhankelijkheid van sociale technologie met de dag toeneemt, is het verschil tussen connecties hebben en daadwerkelijk verbintenis voelen een belangrijk vraagstuk geworden. Ontstaat er een steeds grotere kloof tussen ons digitale zelfbeeld en de eigen analoge identiteit? Deze vraag biedt een interessante uitdaging, niet alleen voor de mate van werkelijke connectie met anderen, maar ook die met de natuur en onszelf.

part of the series Inscapes, shot at Lancelin, Australia

Voor de serie ‘Inscapes’ laat Astrid Verhoef het stedelijk leven achter zich en reist naar desolate landschappen, op zoek naar connectie in de natuur. Zodra zij zichzelf in deze landschappen plaatst en fotografeert verschijnt er een karakter dat niets liever wil dan zich verbinden met de omgeving, maar tegelijkertijd niet helemaal op haar plaats is. Ze kan nederig en anoniem zijn, maar ook een bijna iconische verschijning hebben met regelmatig sporen van moderne cultuur. Een karakter dat worstelt met haar achtergrond en haar plek in de natuurlijke wereld verkent.

Astrid Verhoef (Amsterdam, 1973) volgde een opleiding fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is sinds 1998 werkzaam als fotograaf en kunstenaar. Ook is zij actief als curator en organisator. Haar geënsceneerde fotografie is internationaal bekroond en te zien geweest op exposities in Amsterdam, Leiden, New York, Sydney en Tokyo. De serie ‘Inscapes’ is een doorlopend project en wordt nu voor het eerst in Nederland gepresenteerd.


Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs

Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam


• Professional Imaging │23 t/m 25 maart 2019

Hét evenement op gebied van foto en video is Professional Imaging. Op 23, 24 én 25 maart 2019 wordt dit terugkerende evenement gehouden in De Loods te Nijkerk. Deze beurs is voor de beeldmaker uitermate informatief en geldt als een echte beleving. Jij hebt als foto- en videograaf direct contact met jouw favoriete merk. Ruim 80 leveranciers en importeurs uit binnen- en buitenland zijn aanwezig.

Als serieuze fotograaf of videograaf kun je eigenlijk niet om een bezoek aan deze beurs heen. Zet deze beurs dan ook alvast in je agenda. Deze pagina wordt in aanloop naar het evenement steeds bijgewerkt met nieuwe informatie. Het kan dus handig zijn om deze pagina aan jouw favorieten toe te voegen om op de hoogte van de Professional Imaging 2019.


Tickets voor Professional Imaging kopen?

Een ticket voor de Professional Imaging kun je aanschaffen op de officiële website van Professional Imaging.

EarlyBird prijs van 15-11-2018 t/m 31-01-2019:

  • € 7.50,– Dagticket p.p.
  • € 15,– Passe-partout p.p. - 3 dagen

Online verkoopprijs vanaf 1 februari 2019:

  • € 10,– Dagticket p.p.
  • € 20,– Passe-partout p.p. - 3 dagen

• FOTOFAIR 2019│ zaterdag 25 mei – zondag 26 mei.

5ᵉ Editie geheel vernieuwd, ons eerste lustrum.”Het is de foto beleving van de Benelux”

Let op de locatie van de Fotofair 2019 is verplaatst, nu net achter het Safari Resort/safaripark Beekse Bergen kruising Tilburgseweg/Krommerstraat Hilvarenbeek.Tijdens de Fotofair zullen er diverse masterclasses, workshops en lezingen plaatsvinden die allemaal gericht zijn op foto- en videografie.Als je wilt kunt je op de Fotofair de hele dag fotograferen bij de vele demonstraties en fotomomenten. Het is dus aan te raden om je camera bij de hand te houden!

De Fotofair wordt zowel binnen in tenten als buiten in het bos gehouden en is toegankelijk voor alle fotografen. Zowel voor de amateur en de professional.

Met het educatieve karakter van het evenement wordt ervoor gezorgd, dat bezoekers aan het einde van de dag vol inspiratie naar huis keren.
Meer informatie vind u op de website van fotofair.nl


• PHOTOKINA NAAR 2020

De volgende editie van Photokina, die gepland stond voor mei 2019, wordt met een jaar uitgesteld naar mei 2020. Koelnmesse, organisator van de fotografiebeurs in het Duitse Keulen, heeft dit laten weten. 
Dit zal een beetje een schok zijn, vooral voor al die mensen die besloten hebben om Photokina dit jaar over te slaan om de volgende geplande Photokina bij te wonen in mei 2019.