• FOTO IDEEËN VOOR BINNENSHUIS: WATERDRUPPELS

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 19:15


Even geen zin om nieuwe dingen te leren of aan je kennis te werken? Dan is ook dit nog een leuke activiteit om je fotografie dag mee te vullen. Vul een wasbak of bad met water en zet je camera goed neer. Door de kraan langzaam te laten druppen in het water krijg je prachtige rimpelingen in het water. Schiet je op het juiste moment? Dan zie je misschien zelfs de druppel nog wel in de lucht hangen. Door de lichteffecten in de badkamer krijg je vaak bijzondere kleuren waardoor het helemaal niet meer lijkt of je in een huis zit.

Mocht je dit naar een vervorderend stadium willen brengen kun je ook een visbak met water vullen. Door een zelfontspanner te gebruiken en op de juiste timing dingen in het water te laten vallen kun je een object met watereffect op de foto krijgen. Dit vergt wel wat oefening en natuurlijk Glassex of een soortgelijk schoonmaakmiddel om het glas schoon te houden. Maar het resultaat mag er daarna ook wel zijn! Denk niet alleen aan fruit maar ook doucheproducten of bloemen doen het heel goed. Let er wel op dat het een smeerboel kan worden dus een zeil eronder is geen overbodige luxe.

Heb je een aluminium of doorzichtige plaat in huis liggen? Dan kun je ook hier een beetje water op gieten. Met de aluminium plaat kun je mooie foto’s maken van bovenaf en van de zijkant. Op de doorzichtige plaat kun je water leggen en hierboven op een object die je wil fotograferen. Fotografeer van onder en met een beetje compositie zul je verbluffende resultaten op de camera tevoorschijn toveren.«   »