• FOTO WORSTELENDE MUIZEN IN LONDENSE METRO WINT WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2019


   Sam Rowley - Wildlife Photographer of the Year - WinnaarHet Natural History Museum in Londen organiseert jaarlijks een fotowedstrijd voor zowel amateur- als professionele natuurfotografen, waarbij het op zoek gaat naar de meest unieke beelden uit onze natuur. 

  De vijfenvijftigste editie van de LUMIX People’s Choice Award, in samenwerking met het Natural History Museum in Londen, was alweer een succes. Een panel van experten selecteerde nauwkeurig uit bijna vijftigduizend ingezonden natuurfoto’s de ultieme winnaar. 

  Twee muizen in gevecht om etensresten

  Winnaar Sam Rowley vertelt dat de knokpartij slechts een seconde duurde vooraleer een muis triomfantelijk wegrende met zijn trofee, een kruimel. “Een week lang bezocht ik het perron van de metro, liggend op de grond en wachtend op het goede shot. Toen ik het beeld vastlegde, wist ik dat mijn geduld iets had opgeleverd.” Hij hoopt hiermee de mensen bewust te maken van de uniekheid van alledaagse situaties. 

  Combinatie geduld, geluk en skills 

  Directeur van het National History Museum, Michael Dixon, acht Rowley een terechte winnaar: “Met zijn foto vangen we een glimp op van hoe dieren leven en zich aanpassen in een omgeving die gedomineerd wordt door de mens. We hopen dat het beeld mensen doet nadenken over de relatie met dieren en hier waarde aan hechten.” 

  “Uitstekende fotografie is een combinatie van drie factoren, namelijk geduld, geluk en skills. Hier heeft Rowley perfect op ingespeeld”, gaat Mike Owen, marketing manager van Panasonic Lumix UK verder.   «   »