• UITGELICHT: OOGST T/M 8 december 2019


Oogst

Het Oostgelders Fotografen Collectief (OFC) bestaat uit 10 fotografen die al dan niet beroepsmatig als fotograaf werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. OFC heeft als doelstelling elkaar te inspireren en te ondersteunen op kunstzinnig en fotografisch gebied. Hierbij staan de persoonlijke ontwikkelingen van de individuele leden centraal. Individuele leden exposeerden in binnen- en buitenland en wonnen internationale prijzen.

De leden van het OFC zijn: Grietje Bouman, Bettina Hogeweg, Gerrit Korn, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Ellen Sessink, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven en Dinie Wikkerink. In de periode van 12 oktober tot 8 december is het de beurt aan Grietje Bouman. Met haar expositie Oogst heeft ze zich laten inspireren door de functie van het FotoKabinet dat tevens dienst doet als eetlokaal.

OOGST
Gaat over groente.
En ook over de mens en het leven.
De onzin en de waanzin ervan.
Maar ook het banale en zelfs de schoonheid.
Eet smakelijk.

FotoKabinet is een initiatief van oerkroeg Schiller samen met het Oostgelders Fotografen Collectief (OFC). Het collectief heeft jarenlang haar thuisbasis gehad bij Foto21 in Bredevoort. Nu deze locatie per 1 januari 2019 is gesloten heeft het collectief onderdak gekregen bij café Schiller in Aalten. Daar is door eigenaar Jaap Delleman per direct een nieuwe expositie mogelijkheid aangeboden. Dit heeft de groep enthousiast aanvaard. Na jarenlang in een museale galerie te hebben geëxposeerd ziet de groep het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie foto exposities te realiseren. Het doel is om de fotografie die daar getoond wordt aan te passen aan de sfeervolle locatie.

T/m  8 december 2019

FotoKabinet bij Oerkroeg Schiller
Prinsenstraat 4
7121 AG Aalten
0543-472230
www.oerkroegschiller.nl
@oerkroeg (twitter)
Het café is geopend dinsdag t/m woensdag van 19.00-01.00 uur, donderdag van 16.00-02.00 uur en vrijdag t/m zondag van 14.00-02.00 uur.

Er is werk te zien van
Grietje Bouman »