SIGMA 14-24MM F/2.8 DG DN ART 

Gepubliceerd op 2 oktober 2019 19:29

Langverwacht: de veelzijdige Sigma 14-24mm is nu ook beschikbaar voor camera’s met de Sony E- en de Leica L-mount! Wordt ook de Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN Art een winnaar? De versie voor DSLR’s sleepte de TIPA-award & EISA-award in de wacht. Alle specs en belangrijke reviews zet ik voor je op een rij.

Groothoek-zoomobjectief: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoek-zoomobjectief. De allerbeste groothoek-zoomlenzen zet ik voor je op een rij. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN Art, die in september 2019 op de markt komt.

Schitterende ultragroothoekzoom uit de vermaarde Art-serie van Sigma is nu ook beschikbaar voor fullframe systeemcamera’s van Sony (Sony E-mount) en onder andere Panasonic (Leica L-mount). De lens is speciaal ontwikkeld om het beste uit camera’s met 50 of meer megapixel te halen. De prestaties zijn uitmuntend, van rand tot rand. Dat maakt deze lens de ultieme keuze voor landschap-, architectuur- en astrofotografie.

Compacte lens, eersteklas ontwerp

Door de korte afstand tot de flens blijft deze lens compact, terwijl het eersteklas ontwerp zorgt voor een extreem hoge beeldkwaliteit. Het optiek is hoogwaardig, met 1 FLD- en 5 SLD-glaselementen die chromatische aberraties tot aan de randen van het beeld beperkt. Maar liefst 3 asferische lenselementen, waarvan 1 groot asferisch lenselement, zorgen voor minimale coma flare. De beelden hebben daardoor een zeer hoge resolutie.

Boterzachte bokeh

De beelden krijgen een boterzachte bokeh dankzij de 11 afgeronde diafragmalamellen. En dankzij de stappenmotor is de autofocus razendsnel en geruisloos. Face- en Eye-detection autofocus zorgen voor veel gemak bij portretfotografie. Extra handigheid: aan de AFL-knop kun je diverse functies toewijzen. Kortom: een toplens voor fullframe systeemcamera’s.

 

 


 »