• Wat is Urbex fotografie?

Gepubliceerd op 24 mei 2017 om 17:58

Wat is Urbex fotografie?

Fotografie met een stoer tintje. Urbex fotografie ook wel Urban Exploring staat voor het fotograferen van leegstaande, verlaten gebouwen. Deze fotografie “kunst” is niet geheel onomstreden aangezien er foto’s gemaakt worden op terreinen en gebouwen die op instorten staan en waar het een stuk gevaarlijker is dan op andere “normale” plekken. Daarnaast zijn veel van de urbex plekken niet altijd legaal om te fotograferen en kan je dus riskeren dat je wordt staande- of aangehouden en een boete krijgt.

Wij maken urbex foto’s altijd met meerdere fotografen en zijn voorzien van de nodige voorzorgsmaatregelen. Als “Urbexer” is het heel belangrijk om respect te hebben voor de locaties die je bezoekt, het motto van een echte urbexer luidt dan ook “Take nothing but pictures, leave nothing but footprints”.

Houd altijd rekening met de mensen die nog rondom het gebouw wonen of werken. Vaak zijn die mensen het zat dat er mensen de gebouwen in gaan, omdat er helaas ook mensen meekijken met verkeerde bedoelingen. De locaties waar we komen is vaak al veel gesloopt, onder geklad met verf en graffiti. Wees er dus heel goed bewust van dat omwonenden denken dat je kwaad in de zin hebt ook al kom je alleen foto’s maken.


«   »